Velikonoční klasika – Piškotový beránek

Beránek vám nesmí na velikonočním stole chybět, zkuste náš recept a vychutnejte si ty pravé Velikonoce

Už víte, podle jakého receptu budete letos připravovat velikonočního beránka? Máme pro Vás skvělý tip na recept, který když jednou vyzkoušíte, tak už nikdy nebudete chtít péct podle jiného.

Zdroj: prostreno.cz

Forma o délce 30 cm
Doba přípravy: 70 minut

Budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • 120g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Kůra z citronu
  • 180 ml plnotučného mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 50 g rozpuštěné Hery
  • Sádlo a hrubou mouka na vymazání formy

Žloutky oddělte od bílků a utřete je s cukrem a kůrou z citronu. Přilijte mléko a vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Nakonec vetřete Heru a ušlehané bílky. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy na beránka, přiklopte, vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte přibližně hodinu. Průběžně kontrolujte, špejlí zjistíte, zda není těsto uvnitř lepivé. Ještě za tepla beránka vyklopte. K tomu vám může pomoci například utěrka namočená ve studené vodě.

Přejeme vám dobrou chuť a krásné Velikonoce.

[fbcomments]