Máte doma partnera/manžela, jehož jazýček je vskutku rozmlsaný? Aby taky ne, vždyť se jedná o chlapa. My však víme jak na ně. Celé kouzlo spočívá v jedné základní surovině, MASO!
Abychom Vaše životní lásky potěšili ještě více, než jenom masovým pokrmem, zvolili jsme pro Vás dnes recept přímo z Jihočeské kuchyně!
Garantujeme Vám, že tato výborná Vepřová krkovice na pivu a jablkách Vaši lásku jisto jistě potěší! Vždyť je tam přeci pivo! A existuje snad lepší kombinace než maso a pivo?
Co budete potřebovat?
- 4 plátky vepřové krkovice
- 2 jablka
- 2 žluté cibule
- 3 PL slunečnicového oleje
- 500 ml piva
- sůl a pepř dle chuti
- rozmarýn
Jak na to?
- Nejprve je třeba si připravit plátky vepřové krkovice. Stačí je jen osolit a opepřit dle Vaší chuti.
- Následně si v pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a dozlatova na nich osmažte plátky krkovice z obou stran.
- I s výpekem následně maso přesuňte do pekáče a zasypte ho plátky jablek a cibule.
- Poté stačí už jen dokořenit snítkou rozmarýnu a podlít pivem.
- Pekáč umístěte do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů.
- Prvních 20 minut pečte maso zakryté alobalem.
- Dalších 30 minut maso dopečte už bez alobalu.
Tip!
Doporučujeme podávat s vychlazeným pivem!
Dobrou chuť přejeme!
pintaram.com