Všimli jste si, kolik receptů na kuřecí pokrmy je dnes k dispozici? Veřte, že jich bude ještě více! Ne, nepatříme do žádné kuřecího sekty, je jen těžké najít produkt, který je stejně výživný a vyvážený ve složení a prakticky a cenově dostupný.
Dnes Vám nabízíme jednu zajímavou metodu, jak si připravit kuřecí maso. Jisto jistě potěšíme všechny fanoušky grilování a uzených pokrmů. Aditiva a koření jsou vybírána tak, aby chuť kuřete byla perfektně vyvážená. Připravte se, budeme udit!
Co budete potřebovat?
- 1 kg kuřecích prsou
- 30 ml bílého suchého vína
- 60 ml olivového oleje
- 1 ČL zázvoru
- 15 ml sojové omáčky
- 1 ČL soli
- 1 ČL pepře
- 90 g rýže
- 70 g cukru
- 1 ČL skořice
- 30 g černého čaje
Jak na to?
[hana-code-insert name=’reklama-clanek-prvni’ /]
- V hluboké nádobě si promíchejte víno, olivový olej, sójovou omáčku, sůl a pepř. Přidejte strouhaný kořen zázvoru.
- Poté vložte do směsi kuřecí prsa, omyté, vysušené a nakrájené na polovinu.
- Maso nechte v ledničce marinovat po dobu 3-4 hodin, nejlépe přes noc.
- Následně nasypte rýži do nádoby smíchané s čajem, cukrem a skořicí. Umístěte na pánev vystlanou alobalem a nad ní dejte rošt.
- V samostatné pánvi s malým množstvím rostlinného oleje osmažte kuřecí prsa (3-4 minuty z každé strany).
- Potom položte prsa na rošt a zesilte na silnou teplotu. Takto vyčkejte cca po dobu 5-7 minut.
- Následně prsa zakryjte pokličkou a duste ještě dalších 10-15 minut.
[hana-code-insert name=’reklama-clanek’ /]
Tip!
Doporučujeme toto horké aromatické kuře podávat s Vaším nejoblíbenějším salátem, nakládnou, či vařenou zeleninou. Určitě nezapomeňte na dip ze zakysané smetany!
Dobrou chuť přejeme!
sovkusom.ru