Skvělé italské Gnocchi alla Sorrentina

Také milujete italskou kuchyni? Zkuste Gnocchi alla Sorrentina

Pokud se zrovna nechystáte do Itálie, vytvořte si její atmosféru u prostřeného stolu.

Zdroj: Flickr.com

4 porce / příprava 15 minut

Budete potřebovat:

  • 4 porce bramborových gnocchi
  • 450 ml rajčatové passaty
  • 3 – 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvou bazalka
  • 2 mozzarelly v nálevu
  • parmazán na posypání

Zapněte troubu na gril na nejvyšší stupeň. Pokud nemáte troubu s grilem, zapněte ji na horní pečení na co největší výkon. V pánvi ohřejte passatu, vmíchejte do ní olivový olej a trochu najemno nasekané bazalky, a na konec přidejte uvařené gnocchi. Ty přendejte do zapékacích misek, položte na ně na kousky nakrájenou mozzarellu a dejte na pár minut zapéct. Podávejte posypané parmazánem a ozdobené bazalkou.

Tento recept je skvělý i pro děti, určitě ho vyzkoušejte, nebudete mít nikdy dost.

[fbcomments]