Rádi pečete a zkoušíte přitom něco nového? Pak určitě vyzkoušejte tento recept na domácí těsto, které je vzdušné jako obláček!

Chcete si otestovat univerzální recept, který Vám přijde vhod při pečení koláče, dortu, pizzy či vdolků? Jde o dokonalý recept na nadýchané těsto, které uvítá každá dobrá hospodyňka, která ráda peče!

Chcete si otestovat univerzální recept, který Vám přijde vhod při pečení koláče, dortu, pizzy či vdolků? “S touhou” Vám ho netrpělivě sdílíme. Těsto “Diver” je neobvyklé, zajímavé a je velmi jednoduché ho připravit.

V čem je kouzlo? Celé kouzlo spočívá v tom, že těsto před použitím uložíte do silnějšího obalu, který položíte do vody. Určitě nezapomeňte, že pro čerstvé těsto je zapotřebí kvasnic!

Co budete potřebovat?

  • 250 ml mléka
  • 100 g másla
  • 3 ks vajec
  • cukr
  • droždí
  • sůl
  • 800 g pšeničné mouky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • vanilkový cukr (extrakt)

[hana-code-insert name=’reklama-clanek-prvni’ /]Jak na to?

  1. Nejprve si v teplém mléce rozpusťte kvasnice a máslo, a důkladně vše promíchejte.
  2. Poté přidejte cukr, vejce a znovu promíchejte.
  3. Následně přidejte sůl a trochu rostlinného oleje.
  4. Vyberte si uzavíratelný obal, který si vymažte rostlinným olejem a těsto do něj opatrně uložte.
  5. Celý obal poté uložte do misky naplněné studenou vodou. Cca hodinu nechte těsto takto odstát.
  6. Během této doby těsto nabyde na velikosti. Jakmile přibližně zdvojnásobí svou velikost, je těsto připraveno!

Tip!

Toto těsto doporučujeme pro domácí koláče, rohlíčky či buchty, které si přejete, aby měly péřový nádech.

Dobrou chuť přejeme!

sovkusom.ru

[fbcomments]