Draniki, bramborové placičky plněné masem, jsou jedním z nejznámějších pokrmů běloruské kuchyně. Zdá se, že neexistuje žádná osoba, která by je neměla ráda. Stačí jen jednou ochutnat a ihned si je zamilujete!
Nemusíte se bát, vzhledem k tomu, že budete plnit bramborové placičky chutným masem, potěšíte jisto jistě i svou drahou mužskou polovičku!
Co budete potřebovat?
- 1 cibuli
- 1 vejce
- 2 PL pšeničné mouky
- 1 PL zakysané smetany
- 100 g vepřového mletého masa
- 2 ČL soli
- 5 brambor
- pepř dle chuti
Jak na to?
- Nejprve si oloupejte brambory a cibuli. Vše poté následně nastrouhejte na velkém struhadle.
- Následně přidejte vejce, mouku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Všechny přísady důkladně promíchejte. Měla by se Vám vytvořit hustá, hladká hmota.
- Potom si rozhřejte olej na pánvi, na sřední teplotu.
- Vždy na pánev vložte cca 1 velkou PL bramborové směsi a doprostřed kousek mletého masa. Maso poté přikryjte ještě 1 PL bramborové směsi.
[hana-code-insert name=’reklama-clanek-prvni’ /]
- Bramborové placičky pečte z obou stran, dokud nebudou mít zlatavý nádech.
Tip!
Doporučujeme podávat s dipem ze zakysané smetany, nebo s houbovou omáčkou!
Dobrou chuť přejeme!
sovkusom.ru