Asijská kuchyně je v dnešní době stále populárnější. Rozhodli jsme se proto Vás seznámit s tímto chutným, neokoukaným a zároveň výživným receptem na Teplý nudlový salát s vepřovými nudličkami. Pokud jsou Vaše ratolesti extrémně vybíravé, nikdy není problém zvolit např. jiný druh masa.
Co budete potřebovat?
- 400 g rýžových nudlí
- 200 g vepřových nudliček
- 2 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku (nejlépe Českého)
- 1 ČL strouhaného zázvoru
- 100 g hrášku
- 2 mrkve
- 1 červenou papriku
- 1 zelenou papriku
- 1 cuketu
- 2 PL sójové omáčky
- 1 PL rybí omáčky
- 1 PL třtinového cukru
- 1 dl rýžového vína
- 6 PL arašídového oleje
Jak na to?
- Nejprve si rozpalte olej v pánvi. Nejlépe je zvolit pánek WOK.
- Do pánve si násladně vysypte třtinový cukru, který nechte zkaramelizovat (cca 3 minuty) a poté přidejte jarní cibulku, česnek a zázvor.
- Poté směs podlijte rýžovým vínem a přidejte nakrájenou zeleninu a maso (dle Vašeho výběru).
- Směs na závěr ochuťte rybí a sójovou omáčkou, osolte a opepřete dle Vaší chuti.
- Za občasného míchání duste cca 20 minut.
- Dle návodu na obalu si mezitím uvařte rýžové nudle, které následně sceďte a přidejte s hotové směsi.
- Důkladně promíchejte a podávejte.
Tip!
Doporučujeme podávat s čerstvým koriandrem a limetkou.
Dobrou chuť přejeme!
pintaram.com