Pravá tukožroutská polévka je přesně to, co potřebujeme, když se začíná venku ochlazovat. Co si budeme povídat, zima je za okny, a tak se hodí nějaký ten recept na výbornou polévku, která nejen zahřeje, ale taky pořádně zasytí.
Dnes Vám proto přinášíme recept na domácí pravou Zelňačku s uzeným masem. Jsme si jisti, že touto polévkou nepohrdne ani Vaše drahá polovička. Uzené libové masíčko totiž jejich mslné jazýčky jistě uspokojí!
Co budete potřebovat?
- 2 cibule
- 200 g uzeného libového masa
- 2 PL sádla
- 300 g brambor
- 500 g bílého kysaného zelí
- 1 ČL kmínu
- 2 PL mleté sladké papriky
- 6 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- 1 zakysanou smetanu
Jak na to?
- Nejprve si ve velkém hrnci zahřejte sádlo a zpěňte cibuli, společně i s uzeným masem.
- Poté přidejte oloupané a nakrájené brambory, kysané zelí a veškeré koření (kmín, sladkou papriku, nové koření, bobkové listy).
- Celou směs zalijte 1 l vroucí vody a cca 20 minut vařte.
- Osolte a opepřete dle chuti.
- Na závěr už jen odstavte z plotny a opatrně vmíchejte zakysanou smetanu, tak aby se Vám nezdrcla.
Tip!
Doporučujeme podávat s kopečkem vychlazené zakysané smetany.
Dobrou chuť přejeme!
pintaram.com