Pravá tukožroutská polévka je přesně to, co se hodí do zimního počasí! Vzhledem k tomu, že teploty venku začaly pomalu klesat, je recept na Zelňačku s uzeným masem skvělou volbou!

Milujete tukožroutské polévky? Zkrátka ty, co nejen zahřejí, ale také pořádně zasytí? Pak dnešní recept určitě oceníte! Dnes si totiž připravíme pravou českou zelňačku s uzeným masem!

Pravá tukožroutská polévka je přesně to, co potřebujeme, když se začíná venku ochlazovat. Co si budeme povídat, zima je za okny, a tak se hodí nějaký ten recept na výbornou polévku, která nejen zahřeje, ale taky pořádně zasytí.

Dnes Vám proto přinášíme recept na domácí pravou Zelňačku s uzeným masem. Jsme si jisti, že touto polévkou nepohrdne ani Vaše drahá polovička. Uzené libové masíčko totiž jejich mslné jazýčky jistě uspokojí!

Co budete potřebovat?

  • 2 cibule
  • 200 g uzeného libového masa
  • 2 PL sádla
  • 300 g brambor
  • 500 g bílého kysaného zelí
  • 1 ČL kmínu
  • 2 PL mleté sladké papriky
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1 zakysanou smetanu

Jak na to?

  1. Nejprve si ve velkém hrnci zahřejte sádlo a zpěňte cibuli, společně i s uzeným masem.
  2. Poté přidejte oloupané a nakrájené brambory, kysané zelí a veškeré koření (kmín, sladkou papriku, nové koření, bobkové listy).
  3. Celou směs zalijte 1 l vroucí vody a cca 20 minut vařte.
  4. Osolte a opepřete dle chuti.
  5. Na závěr už jen odstavte z plotny a opatrně vmíchejte zakysanou smetanu, tak aby se Vám nezdrcla.

Tip!

Doporučujeme podávat s kopečkem vychlazené zakysané smetany.

Dobrou chuť přejeme!

pintaram.com

[fbcomments]