Na 6 dětských porcí budete potřebovat:
- 2 jablka
- 120 ml jablečné štávy (případně vody)
- 2 lžíce BIO rozinek
- Špetka mleté skořice
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- Trocha másla
Postup přípravy:
Z obou jablek opatrně vykrojte jádřince a slupku na několika místech propíchejte vidličkou (tím zabráníte tomu, že jablka při pečení popraskají). Jablka vložte do zapékací misky a podlijte jablečnou šťávou. Do dutiny po jádřinci vsypte lžíci rozinek, posypte skořicí a nakonec přelijte medem nebo sirupem. Nahoru dejte trochu másla a pečte v troubě předehřáté na 180 st. Přibližně 45 minut.
Větší děti mohou dostat jablka vcelku, těm menším z něj lžící vydlabejte upečenou dužinu i rozinky a nahrubo rozmixujte společně s trochou jablečné šťávy ze zapékací misky.
Větším dětem můžete pro zpestření podávat s troškou zmrzliny.