Tento druh trávy roste jen na polských pláních, bývalé domovině bizona evropského. Současná vodka Zubrowka je připravována klasickou technologií několikanásobné destilace a filtrace zaručující špičkovou kvalitu finální vodky. Výtažek z trávy dává vodce Zubrowka unikátní chuť a barvu. Do každé láhve je navíc vloženo stéblo této trávy pocházející z legendami opředeného Bialowiezského lesa.
Nabízíme vám pět skvělých receptů na vyzkoušení.
Apple Zu
- 50ml Zubrowky
- 100ml čerstvé jablečné šťávy
- 1 vymačkaná limetka
- špetka skořice na ozdobu
- led
Příprava: naplňte whiskovou sklenici ledem, přidejte všechny ingredience a zamíchejte. Nakonec posypejte trochou skořice.
Zu tonic
- 50ml Zubrowky
- 100 ml toniku
- limetka
- led
Příprava: Klíčem k úspěchu tohoto drinku je správně namixovat poměr toniku a Zubrowky 2:1. Na dno sklenice vymačkejte šťávu z poloviny limetky, poté nasypejte kostky ledu. Přidejte Zubrowku a tonik a zamíchejte. Jako ozdobu dáme kousek limetky. Na zdraví!
Bison Tini
- 50ml Zubrowky
- 60ml ananasového džusu
- 12.5ml malinového likéru Chambord
- 2 maliny na ozdobu
Příprava: Pořádně promíchejte všechny ingredience a servírujte ideálně do vychlazené skleničky na šampaňské. Navrch dvě maliny na ozdobu.
Ginger Fizz
- 30ml Zubrowky
- 20ml 100% meruňkový džus
- 15ml šťávy z čerstvého zázvoru a chilli
- 60ml Prosecca
Příprava: Všechny ingredience promíchejte dohromady a podávejte ve vychlazené sklenici.
Bison Jam
- 50ml Zubrowky
- 1 lžička jahodového nebo malinového džemu
- 20ml citronové šťávy
- 15ml cukru
- pár kapek likéru Angostura bitter
- Ostružiny a citron na ozdobu
Příprava: Nalijte všechny ingredience do šejkru a důkladně protřepejte, potom pomalu nalijte do vychlazené sklenice. Ostružiny a plátek citron navrch.
Už víte, jaký je váš nový oblíbený drink? Tak neváhejte, nakupte potřebný alkohol a další ingredience a okouzlete vaše kamarády na první jarní grilovačce.
Zdroj:instyle.co.uk