Nejlepší cibulová polévka na světě

Marně vzpomínáte na dovolenou ve Francii a cibulačku, kterou jste si dali v místní restauraci?

Konečně si jí můžete uvařit doma. Přinášíme vám skvělý recept …

Zdroj: Flickr.com

Na 4 litry polévky budete potřebovat:

  • 4 – 5 větších cibulí, nakrájených na kolečka
  • ½ osminky másla
  • 250g mozzarelly
  • ¼ šálku tamari
  • 3 litry vody
  • 3 lžíce mouky
  • 2 kostky zeleninového bujónu
  • Sůl
  • Pepř
  • ½ šálku sherry (není podmínkou)
  • Špetka bazalky
  • Smažená houska na posypání

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a osmahneme v něm cibulku (pozor aby se nepřipálila, neuspěchejte to, zhnědnutí trvá déle). Přidáme mouku, důkladně vše promícháme a dusíme 5 minut. Přidáme tamari a bujón. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a cca hodinu mírně vaříme. (Čím déle polévku vaříme, tím je lepší). Okořeníme a dochutíme sherry.

Podáváme ozdobené proužky sýra a smaženou houskou.

[fbcomments]