Milujete ryby a zároveň chuťovky? Pak si určitě doma vyzkoušejte připravit solené nakládané sledě. Jde o vynikající záležitost!

Solení sledi - univerzální produkt, který je dobrý sám o sobě, aniž by se musel nějak zvlášť dochucovat. Vyzkoušejte tuto chuťovku připravit doma. Uvidíte, že si ji všichni zamilují!

Solení sledi – univerzální produkt, který je dobrý sám o sobě, aniž by se musel nějak zvlášť dochucovat. Obzvláště populární je v supermarketech, kde si solené sledě můžete koupit již hotové. Jestli hledáte novou inspiraci, jak připravit doma těm Vašim strávníkům nějakou tu chuťovku, pak určitě vyzkoušejte tento recept. Nemusíte mít strach, je to vskutku jednoduché! Jediná zvlášnost tohoto receptu spočívá v tom, že potřebujete rozmrazit rybu, dochutit ji a zbytek už udělá čas.

Co budete potřebovat?

  • 1 l vody
  • 1 kg sleďů
  • 6 PL soli
  • 12 ks kuliček černého pepře
  • 3 PL cukru
  • 2 ks bobkového listu

Jak na to?

  1. Nejprve si rozmrazte rybu při pokojové teplotě a vložte ji do nádoby.
  2. Přidejte cukr, sůl, pepř, bobkový list a vše vařte v osolené vodě cca 7 minut na střední teplotu.
  3. Poté uložte nádobu se sledi do ledničky a po 3 dnech budou připraveni ke konzumaci.

Nejvýhodnější je ukládat sledě do uzavíratelné sklenice. Hermeticky uzavřený kontejner totiž nevylučuje rybí vůni.

Jak jste si mohli všimnout, během vaření se používá minimální množství koření, což může být ale změněno dle Vaší chuti. Černý pepř prakticky nedodává ostrost, proto je lepší použít i červenou papriku. Česnek přidá také na pikantnosti. V ostatních ohledech je recept soběstačný a hoden obliby.

Dobrou chuť přejeme!

sovkusom.ru

[fbcomments]