Kurkuma, kardamon či muškátový oříšek! Směs všech těchto koření tvoří základn indické kuchyně. Pokud milujete kořeněná jídla, je dnešní recept přímo pro Vás.
Inspirujte se tedy dnešním receptem na Kuřecí kormu s rýží, a nechte se unést vůní exotiky, která jisto jistě ovládne celý Váš dům. Milujete-li např. kari, pak je toto jasná volba na dnešní večeři!
Co budete potřebovat?
- 6 plátků kuřecích prsou
- 600 g basmati rýže
- 250 ml bílého jogurtu
- 4 stroužky česneku
- kousek kořene zázvoru (cca 2-3 cm)
- 2 PL mletého koriandru (čerstvý je lepší volbou)
- 1 cibuli
- 4 papričky jalapeňos
- 4 ČL kurkumy
- 1 ČL mletého pepře
- špetku skořice
- špetku muškátového oříšku
- 1 ČL drceného hřebíčku
- 1 ČL nového koření
- 1 ČL kardamonu
- 1 plechovku kokosového mléka
- 80 g plátků mandlí
- šťávu z 1 citrónu
Jak na to?
- Nejprve si připravte marinádu, kterou vytvoříte smícháním bílého jogurtu, česneku, zázvoru a koriandru.
- Do výsledné marinády naložte omytá a upravená kuřecí prsa, přibližně na 1 hodinu.
- V hluboké pánvi si poté rozehřejte máslo a přidejte cibuli, chilli papričky a směs koření (kurkuma, pepř, skořice, muškátový oříšek, hřebíček, nové koření, kardamon).
- Do pánve poté vložte marinovaná kuřecí prsa a zlehka opečete z obou stran.
- Následně vše podlijte kokosovým mlékem a vmíchejte i zbytek marinády z kuřecích prsou.
- Při mírné teplotě vše zlehka poduste, cca 10 minut.
- Těsně před podáváním dochuťte ještě citrónovou šťávou a sekanými mandlemi.
Tip!
Servírujte s Basmati rýží!
Dobrou chuť přejeme!
pintaram.com