Budete potřebovat:
Těsto
- 1 ½ šálku mouky
- Osminka másla
- 3 lžíce medu
Ozdoba
- 1l čerstvých nebo zmražených borůvek
- 1l zakysané smetany
- 2 ušlehaná vejce
- 2/3 šálku medu
- 1 lžička vanilky
- ½ lžičky skořice
- ¼ lžičky muškátového květu (nemusí být)
Postup
Těsto – v kastrolu rozpustíme máslo, přidáme med a důkladně promícháme. Přisypeme mouku a vidličkou šleháme, až se vytvoří velké hrudky. Polovinu naneseme na pech a druhou polovinu uschováme pro vrchní část páje.
Ozdoba – Všechny přísady smícháme a naneseme na těsto. Pokryjeme zbylým těstem a pečeme 50 minut při 350 stupních.
Páj podáváme teplý nebo studený a labužníci si mohou přidat trochu šlehačky.