Jídlo po 19. hodině způsobuje infarkt!

Víte, že jídlo po 19hod. zvyšuje riziko infarktu?

Odborníci tvrdí, že večeřet méně než dvě hodiny před spaním znamená pro tělo vysokou zátěž. Krevní tlak přes noc neklesne a to extrémně zatěžuje srdce. Pokud budete jíst jídlo pozdě v noci, hrozí vám nebezpečí infarktu, varují lékaři.

Zdroj: www.freedigitalphotos.net, photo by by KEKO64.jpg

Odborníci doporučují, aby dospělý člověk večeřel v ideálním případě do 19 hodin. Tělu tím dopřejete čas se zklidnit. Zároveň upozorňují, že konzumace jídla pozdě večer může napáchat na srdci více škody, než strava s vysokým obsahem soli. Jinak hrozí vašemu srdci infarkt.

Kardiologové na turecké univerzitě studovali více než 700 mužů a žen s vysokým krevním tlakem, aby zjistili, jaký důsledek má na jejich zdraví stravování se v různých denních hodinách.

Zdroj: www.freedigitalphotos.net photo by by yodiyim.jpg

Vědci zjistili, že pokud večeříte pozdě večer má to výrazný vliv na tlak právě během noci. Tímto vzniká téměř dvakrát vyšší pravděpodobnost hypertenze, protože tlak v noci neklesne a tělo neodpočívá.

Pozdní večeře podporují produkci stresových hormonů, jako je adrenalin. Také mohou ovlivnit váš celkový biorytmus. U lidí, kteří nesnídají je také vidět významný nárůst tlaku, ale pořád to má menší dopad než na ty, kteří jí pozdě v noci.

Ideální načasování

Profesorka kardiologie Ebru Ozpelit z turecké university Dokuz Eylul řekla, že moderní život a věci s ním spojené, jako je např. umělé osvětlení, znamená, že lidé většinou usedají k jídlu až v pozdních hodinách. Tímto si vytvářejí chybné stravovací návyky. Na Evropském kardiologickém kongresu v Římě řekla: “Musíme definovat ideální frekvenci a načasování jídla, protože to jak jíme, může být stejně důležité jako to, co jíme.”

[fbcomments]