Jak dokonale vyčistit litinovou pánev

Máte doma litinovou pánev a rádi byste ji používali častěji, ale trápí vás ta špína, která nelze dokonale umýt? Máme pro vás tip, jak se jí zbavit …

Nevím jak vy, ale já mám doma pouze litinové pánve a to hlavně protože jsou ideální na pečení a vaření, protože drží teplo a hřejí stejnoměrně a jdou použít na všechny druhy sporáků.

Proto se o ně snažím starat tak, aby mi sloužili, co nejdéle. Důležité je novou pánev správně vypálit. Nejlépe se mi osvědčilo vytřít pánev olejem na pečení a dát ji péct do trouby na 350 °C na jednu hodinu. Poté nechte pánev vychladnout v troubě a jen setřete zbytek oleje. Tímto je vaše pánev připravena vám dobře sloužit.

Pokud se vám stane, že se vám k pánvičce přeci jen něco přichytne, přinášíme nejlepší způsob na odstranění připálených zbytků.

Do teplé pánve nalijte šálek hrubé soli a přidejte řepkový olej tak, abyste vytvořili pastu. Za pomocí hadříku se snažte vytvořenou pastu roztírat po pánvičce, ze které se díky zrnkům soli odstraní připálené potraviny. Poté vysypte sůl z pánvičky a papírovým ubrouskem vytřete zbytek oleje.

Pokud tímto způsobem občas vyčistíte svou litinovou pánev, bude vám sloužit dlouhou dobu.

Zdroj: onegoodthing.com

[fbcomments]