Proto se o ně snažím starat tak, aby mi sloužili, co nejdéle. Důležité je novou pánev správně vypálit. Nejlépe se mi osvědčilo vytřít pánev olejem na pečení a dát ji péct do trouby na 350 °C na jednu hodinu. Poté nechte pánev vychladnout v troubě a jen setřete zbytek oleje. Tímto je vaše pánev připravena vám dobře sloužit.
Pokud se vám stane, že se vám k pánvičce přeci jen něco přichytne, přinášíme nejlepší způsob na odstranění připálených zbytků.
Do teplé pánve nalijte šálek hrubé soli a přidejte řepkový olej tak, abyste vytvořili pastu. Za pomocí hadříku se snažte vytvořenou pastu roztírat po pánvičce, ze které se díky zrnkům soli odstraní připálené potraviny. Poté vysypte sůl z pánvičky a papírovým ubrouskem vytřete zbytek oleje.
Pokud tímto způsobem občas vyčistíte svou litinovou pánev, bude vám sloužit dlouhou dobu.
Zdroj: onegoodthing.com