Příprava 30 minut
Pečení: 1 hodina
Pro 6 osob budete potřebovat:
- Máslo na vymazání formy
- 65g kulatozrnné rýže (například arborio)
- 2 lžíce krupicového cukru
- 150g kvalitní čokolády na vaření
- 750ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Kakao holandského typu + strouhaná čokoláda na dokončení
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Máslem vymažte nízkou čtvrtlitrovou formu. Vsypte na dno rýži a posypejte ji cukrem. Čokoládu, mléko a vanilkový extrakt prohřejte v hrnci či mikrovlnce, dokud se čokoláda nerozpustí a mléko nebude horké.
Přelijte směs přes rýži a dejte na 1 hodinu péct. Dejte na 10 minut zchladnout a posypte kakaem.
Nechte důkladně vychladit, před servírováním můžete posypat nastrouhanou čokoládou.