Cizrnová pomazánka

Víte, jak uvařit Hummus? Prozradíme vám skvělý a jednoduchý recept

Cizrna neboli hrách římský, je u nás stále ještě nedoceněnou luštěninou. Přitom obsahuje důležité bílkoviny, vápník a další potřebné minerály. O cizrně se říká, že je schopna vegetariánům nahradit maso.

Zdroj: Flickr.com

Připravují se z ní polévky, saláty a dušené pokrmy. Cizrna se využívá hlavně ve středomořské a blízkovýchodní kuchyni – nejznámější je pomazánka zvaná Hummus.

Na 4 – 5 porcí budete potřebovat:

  • 500 g uvařené nebo konzervované cizrny
  • 5 lžic tahini
  • 3 lžíce umeocta
  • 2-3 lžíce vývaru z cizrny

Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem, vývar přidávejte postupně podle toho, jak chcete mít hustou pomazánku.

Můžete dochutit solí, citronovou šťávu a utřeným česnekem.

Tuhle skvělou pomazánku můžete udělat jako „doplněk“ k letnímu grilování. Nakrájejte k ní pita chleba a buďte si jistí, že vás návštěva bude žádat o recept.

Zdroj: Flickr.com
[fbcomments]