Chystá se k Vám v neděli návštěva a Vy byste na ni chtěli zapůsobit? Pak doporučujeme připravit tyto výborná Kachní prsa na pomerančích. Jde zkrátka o delikatesu!

Rádi zkoušíte něco nového? Tak vyzkoušejte tento famózní recept na přípravu kachních prsou! Všem, kdo je jednou ochutnají, naprosto učarují. To Vám garantujeme!

Návštěvy, ty vskutku dokáží hostitele vystresovat, zejména pak, chcete-li na ně udělat hluboký dojem! Dnes Vám ale přinášíme vskutku dokonalý recept, kterým nepohrdnou ani ty největší gurmáni!

Jde o famózní kachní prsa na pomerančích! Už jen z názvu se Vám sbíhají sliny? No tak to si počkejte až ochutnáte!

Co budete potřebovat?

  • 1 ČL třtinového cukru
  • 2 pomeranče
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý tymián
  • 2 bobkové listy
  • 1 ČL vinného octa
  • 100 g másla

Jak na to?

  1. Nejprve si do misky vymačkejte šťávu z jednoho pomeranče a přidejte kůru z druhého. Kůra by měla být nakrájená na proužky a vnitřek pomeranče zbaven všech blan.
  2. Poté přidejte cukr a důkladně promíchejte.
  3. Do výsledné pomerančové marinády naložte kachní prsa na cca 3 hodiny a odložte je do lednice.
  4. Po 3 hodinách prsa vyndejte z marinády a usušte.
  5. Připravené maso osolte a opepřete dle chuti.
  6. Na pánvi si rozehřejte máslo, na kterém zprudka opečte kachní prsa. Z každé strany cca 3 minuty.
  7. Prsa následně odložte do předem vyhřáté trouby.
  8. Výpek nezapomeňte zalít zeleninovým vývarem a pak přidejte koření, vinný ocet a přiveďte k varu.
  9. Na závěr přidejte pomerančovou marinádu a vařte na mírném ohni, dokud se objem “omáčky” nezredukuje na třetinu. Následně ji přeceďte.
  10. Pak už jen stačí kachní prsa nakrájet na plátky, přelít pomerančovou “omáčkou” a můžete podávat.

Dobrou chuť přejeme!

pintaram.com

[fbcomments]