Návštěvy, ty vskutku dokáží hostitele vystresovat, zejména pak, chcete-li na ně udělat hluboký dojem! Dnes Vám ale přinášíme vskutku dokonalý recept, kterým nepohrdnou ani ty největší gurmáni!
Jde o famózní kachní prsa na pomerančích! Už jen z názvu se Vám sbíhají sliny? No tak to si počkejte až ochutnáte!
Co budete potřebovat?
- 1 ČL třtinového cukru
- 2 pomeranče
- 1 šálek zeleninového vývaru
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý tymián
- 2 bobkové listy
- 1 ČL vinného octa
- 100 g másla
Jak na to?
- Nejprve si do misky vymačkejte šťávu z jednoho pomeranče a přidejte kůru z druhého. Kůra by měla být nakrájená na proužky a vnitřek pomeranče zbaven všech blan.
- Poté přidejte cukr a důkladně promíchejte.
- Do výsledné pomerančové marinády naložte kachní prsa na cca 3 hodiny a odložte je do lednice.
- Po 3 hodinách prsa vyndejte z marinády a usušte.
- Připravené maso osolte a opepřete dle chuti.
- Na pánvi si rozehřejte máslo, na kterém zprudka opečte kachní prsa. Z každé strany cca 3 minuty.
- Prsa následně odložte do předem vyhřáté trouby.
- Výpek nezapomeňte zalít zeleninovým vývarem a pak přidejte koření, vinný ocet a přiveďte k varu.
- Na závěr přidejte pomerančovou marinádu a vařte na mírném ohni, dokud se objem “omáčky” nezredukuje na třetinu. Následně ji přeceďte.
- Pak už jen stačí kachní prsa nakrájet na plátky, přelít pomerančovou “omáčkou” a můžete podávat.
Dobrou chuť přejeme!
pintaram.com