Chilli čalamáda

Skvělá pikantní čalamáda k masu, sýrům nebo ke slaným krekrům.

Nesmí chybět na žádné grilovačce …

Zdroj: Flickr.com

Příprava: 10 minut + chladnutí
Vaření: 10 minut

Na 6 skleniček (250ml) budete potřebovat:

  • 150g čerstvých dlouhých červených chilli papriček, zbavených semínek a nakrájených nahrubo
  • 150g červených kapií, očištěných a nakrájených nahrubo
  • 1kg želírovacího cukru 2:1
  • 600 ml jablečného octa

Postup:

Chilli papričky dejte do mixéru a nasekejte nadrobno. Přisypte kapie a sekejte, dokud směs nebude úplně nadrobno.

Na mírném plamenu rozpusťte cukr v octě – nemíchejte. Přidejte chilli směs a přiveďte k varu. Zprudka vařte 10 minut. Nechte vychladnout. Během chladnutí bude čalamáda houstnout. Asi po 40 minutách lehce zamíchejte, aby se papričky rovnoměrně rozptýlily v želé, a můžete plnit sklenice. Zavíčkujte a krátce sterilizujte.

TIP: Chilli čalamáda se hodí jako doplněk k chuťovkám na každé párty. Servírujte se slanými keksy nebo kozím sýrem.

[fbcomments]