Bezlepkový čokoládový dort

Výborný čokoládový dort bez použití mouky?

Ano, jde to. Vyzkoušejte skvělý recept na zdravou čokoládovou bombu …

Zdroj: Flickr.com

Příprava: 1 hod. 30 min.

Na 10 porcí budete potřebovat:

  • 200 g másla, plus na mazání
  • 200 g hořké čokolády (70%)
  • 1 lžíce silné kávy
  • 6 velkých vajec (ideálně v bio kvalitě)
  • 250 g třtinového cukru
  • 70 g kakaového prášku, plus na posypání

Postup:

Předehřejte troubu na teplotu 160 °C. Vymažte formu o rozměrech 20 cm máslem a vyložte pečícím papírem. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Do většího hrnce s vodou vložte misku, nalámejte čokoládu, přidejte máslo a na střední teplotě za občasného míchání nechte rozehřát, dokud nebude čokoláda hladká a lesklá. Opatrně vyndejte misku z hrnce, vmíchejte kávu a směs nechte vychladnout.

Oddělte žloutky od bílků do dvou misek. Bílky šlehejte 1 – 2 minuty, dokud nebudete mít hotový sníh.

Do žloutků přidejte cukr a nechte 7 minut odstát, dokud nevybledne. Přidejte kakao a špetku soli, a vše jemně zamíchejte. Tuto směs nalijte do vychlazené čokolády a lehce zamíchejte. Poté přidejte vyšlehaný sníh a míchejte, dokud směs nebude hladká. Hladkou směs nalijte do připravené pečící formy.

Vložte do předehřáté trouby a pečte 1 hodinu, nebo dokud nevytáhnete čistou špejli.

Nechte dobře vychladnout a podávejte posypané kakaem a čerstvým ovocem.

Tento výborný recept bez použití mouky je nejen chutný, ale hlavně zdravý.

[fbcomments]