Kuřecí maso je skvělá dietní surovina, která by měla být součástí stravy naprosto každého, kdo se stará o své zdraví. Je dobře nasycená a snadno stravitelná, takže každému, kdo chce zhubnout, je aktivně doporučeno zavést kuřata do svého jídelníčku.
Chcete-li aspoň trochu diverzifikovat svou každodenní stravu, připravili jsme pro Vás velmi zajímavý recept, kde použijeme jak jinak než kuře. Jedná se o kuřecí prsa plněná dýní a jablkem – velmi uspokojivé a užitečné jídlo, které lze podávat i při slavnostních událostech.
Co budete potřebovat?
- 200 ml kuřecího vývaru
- 4 ks kuřecích prsou
- 2 ks jablek
- 250 g dýně
- 10 g pažitky
- 10 g kopru
- 4 PL slunečnicového oleje
- 1 ks citrónu
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’reklama-clanek-prvni’ /]
Jak na to?
- Nejprve si umyjte jablka a nakrájejte je naplátky.
- Poté si očistěte dýni, vyjměte semínka a nakrájejte ji na tenké plátky.
- Dýni i jablka v hluboké misce dochuťte drcenými bylinami a nezapomeňte zakápnout citrónovou šťávou. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
- Potom si vezměte kuřecí prsa, do kterých proveďte opatrně středně velký řez, tak abyste je mohli naplnit směsí. Dejte si však pozor, ať je neproříznete skrz na skrz.
- Kuřecí prsa si následně osolte, opepřete a dochuťte bylinami dle Vaší chuti. Následně už jen stačí je naplnit jablkovo-dýňovou směsí.
- Prsa následně osmažte na pánvi dozlatova, z obou stran.
- Poté už jen přidejte slepičí vývar do pánve a vařte prsa, dokud nebudou hotová.
Tip!
Doporučujeme podávat za tepla s dipem ze zakysané smetany.
Dobrou chuť přejeme!
sovkusom.ru