Rádi zkoušíte něco nového? Pak Vám určitě doporučujeme přidat do těsta tuto jednu tajnou ingredienci. Vaše těsto pak bude nádherně měkké a vzdušné!

Kvaskové těsto je jedním z nejoblíbenějších. Je-li správně hněteno a vypalováno, je následně krásně měkké a vzdušné. Zkuste však přidat tuto jednu tajnou ingredienci a Vaše těsto bude zkrátka neodolatelné!

Kvaskové těsto je jedním z nejoblíbenějších. Je-li správně hněteno a vypalováno, je následně krásně měkké a vzdušné. Víte však, jak těsto učinit naprosto dokonalým? Doporučujeme přidat do Vašeho těsta i med, to je totiž ta kouzelná ingredience, která učiní Vaše těsto jedinečným!

A pak zkrátko to, co Vaše hrdlo ráčí! Přidejte rozinky, džem, sušené ovoce, prostě cokoliv si přejete a na co máte zrovna chuť!

Co budete potřebovat?

  • 700 g pšeničné mouky
  • 300 ml mléka
  • 75 g cukru
  • 3 PL medu
  • 20 g droždí
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL vanilkového extraktu
  • 70 ml rozpuštěného másla

Jak na to?

  1. Nejprve si připravte kvásek. Pak přidejte cukr, mouku a přilijte mléko, které je možné nahradit i vodou.
  2. Přidejte zbývající přísady a hněťte těsto do měkké a vzdušné konzistence.
  3. Pokud je těsto velmi lepkavé, přidejte ještě několik lžic mouky.
  4. Následně zakryjte ubrouskem a nechte na teplém místě cca 1,5-2,5 hodiny vykynout. Těsto by mělo až ztrojnásobit svou původní velikost.

Dobrou chuť přejeme!

sovkusom.ru

[fbcomments]