Kvaskové těsto je jedním z nejoblíbenějších. Je-li správně hněteno a vypalováno, je následně krásně měkké a vzdušné. Víte však, jak těsto učinit naprosto dokonalým? Doporučujeme přidat do Vašeho těsta i med, to je totiž ta kouzelná ingredience, která učiní Vaše těsto jedinečným!
A pak zkrátko to, co Vaše hrdlo ráčí! Přidejte rozinky, džem, sušené ovoce, prostě cokoliv si přejete a na co máte zrovna chuť!
Co budete potřebovat?
- 700 g pšeničné mouky
- 300 ml mléka
- 75 g cukru
- 3 PL medu
- 20 g droždí
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL vanilkového extraktu
- 70 ml rozpuštěného másla
Jak na to?
- Nejprve si připravte kvásek. Pak přidejte cukr, mouku a přilijte mléko, které je možné nahradit i vodou.
- Přidejte zbývající přísady a hněťte těsto do měkké a vzdušné konzistence.
- Pokud je těsto velmi lepkavé, přidejte ještě několik lžic mouky.
- Následně zakryjte ubrouskem a nechte na teplém místě cca 1,5-2,5 hodiny vykynout. Těsto by mělo až ztrojnásobit svou původní velikost.
Dobrou chuť přejeme!
sovkusom.ru