Milujete slané pečivo? Pak doporučujeme tento recept na bábovku se slaninou a zeleninou. Určitě si ji zamilujete!

Vyzkoušejte bábovku na slano, je skvělou záchranou pro každého, kdo potřebuje naléhavě připravit pokrm z téměř ničeho. Postačí Vám jen několik plátků chleba a kuřecí vývar, který se najde běžně snad ve všech lednicích!

Tento recept je skvělou záchranou pro každého, kdo potřebuje naléhavě připravit pokrm z téměř ničeho. Postačí Vám jen několik plátků chleba a kuřecí vývar, který se najde běžně snad ve všech lednicích!

Co budete potřebovat?

  • 450 g chleba
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 3 stonky celeru
  • 2 cibule
  • 150 g slaniny
  • 2 ČL česnekového prášku
  • kuřecí vývar
  • 4 vejce
  • petržel
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si zahřejte na velké pánvi na střední teplotu slunečnicový olej.
  2. Poté si nakrájejte cibuli a celer na kostky, které poté smažte po dobu 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Poté přidejte nakrájenou slaninu, česnekový prášek, sůl a pepř.
  4. Následně přidejte ještě chléb a důkladně promíchejte.
  5. Ná závěr už jen přilijte kuřecí vývar a vytvořte konzistentní směs.
  6. Směs následně přemístěte do formy na bábovku a pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů přibližně 30 minut.
  7. Poté nechte přibližně 30 minut vychladnout, vyklopte z formy a můžete podávat.

[hana-code-insert name=’reklama-clanek’ /]

хлебная запеканка

Tip!

Doporučujeme jíst jako přílohu k masovým pokrmům, salátům či jen tak samostatně.

Dobrou chuť přejeme!

sovkusom.ru

[fbcomments]