Rádi byste si připravili nějakou tu chuťovku večer k filmu? Pak určitě vyzkoušejte tyto Plněné bramborové placičky! Se zakysanou smetanou jsou nejlepší!

Draniki aneb bramborové placičky plněné masem. Jedná se o jeden z nejznámějších pokrmů běloruské kuchyně. Díky náplni z mletého masa uspokojíte i svou drahou mužskou polovičku. Stačí jen jednou ochutnat a ihned si je zamiluje!

Draniki, bramborové placičky plněné masem, jsou jedním z nejznámějších pokrmů běloruské kuchyně. Zdá se, že neexistuje žádná osoba, která by je neměla ráda. Stačí jen jednou ochutnat a ihned si je zamilujete!

Nemusíte se bát, vzhledem k tomu, že budete plnit bramborové placičky chutným masem, potěšíte jisto jistě i svou drahou mužskou polovičku!

Co budete potřebovat?

  • 1 cibuli
  • 1 vejce
  • 2 PL pšeničné mouky
  • 1 PL zakysané smetany
  • 100 g vepřového mletého masa
  • 2 ČL soli
  • 5 brambor
  • pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si oloupejte brambory a cibuli. Vše poté následně nastrouhejte na velkém struhadle.
    драники по-козацки
  2. Následně přidejte vejce, mouku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Všechny přísady důkladně promíchejte. Měla by se Vám vytvořit hustá, hladká hmota.
  3. Potom si rozhřejte olej na pánvi, na sřední teplotu.
  4. Vždy na pánev vložte cca 1 velkou PL bramborové směsi a doprostřed kousek mletého masa. Maso poté přikryjte ještě 1 PL bramborové směsi.

    [hana-code-insert name=’reklama-clanek-prvni’ /]
    драники по-козацки

  5. Bramborové placičky pečte z obou stran, dokud nebudou mít zlatavý nádech.
    драники по-козацки

Tip!

Doporučujeme podávat s dipem ze zakysané smetany, nebo s houbovou omáčkou!

Dobrou chuť přejeme!

sovkusom.ru

[fbcomments]