Jste milovníky asijské kuchyně? Pak Vám jednoznačně doporučujeme vyzkoušet tento rychlý a jednoduchý recept na tradiční asijské nudle Pad Thai. Jedná se o dokonalé spojení chutí!

Rýžové nudle Pad Thai jsou možná jedním z nejznámějších thajských pokrmů a objevují se na jídelním lístku po celém světě. Jedná se o rychlý pokrm plný tajemných vrstev sladkých a aromatických příchutí.

Rýžové nudle jsou fantastickou přísadou, kterou můžete nalézt zejména na asijských trzích (SAPA), kde si můžete také koupit mnohé dalších typicky asijských přísad,  jako je rybí omáčka, sójová omáčka a mnoho dalšího. Nemusíte se však bát, mnohé z těchto ingrediencí zakoupíte dnes i v řadě normálních supermarketů, kde je Asijské kuchyni vyčleněna celá sekce.

Rýžové nudle Pad Thai jsou možná jedním z nejznámějších thajských pokrmů a objevují se na jídelním lístku po celém světě. Jedná se o rychlý pokrm plný tajemných vrstev sladkých a aromatických příchutí.

Co budete potřebovat?

  • 250 g plochých rýžových nudlí
  • 3 stroužky česneku (hrubě nasekaného)
  • koriandr
  • 1 červenou chilli papričku (bez semen, hrubě nasekanou)
  • 2 limety
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 20 surových tygří krevety (očištěné)
  • 6 ks jarní cibulky (jemně nakrájené)
  • 100 g klíčků
  • 3 PL thajské rybí omáčky (Nam Pla)
  • 1 PL měkkého hnědého cukru
  • 2 velké vejce z volného výběhu
  • 4 PL opečených sezamových semínek (hrubě nasekaných)

Jak na to?

  1. Nejprve si uvařte nudle podle instrukcí na balení, pak je sceďte a odložte stranou.
  2. Ve hmoždíři si udělejte pastu z česneku, koriandru, červeného chilli a limetkové kůry.
  3. Předehřejte si olej, nejlépe ve wok pánvi, nebo nějaké větší pánvi, na vysokou teplotu. Poté přidejte pastu a smažte cca 1 minutu.
  4. Následně přidejte krevetky, polovinu jarní cibulky a polovinu klíčků, a smažte cca 2 minuty.
  5. Potom přidejte nudle a důkladně promíchejte. Poté přimíchejte limetovou šťávu, rybí omáčku a hnědý cukr, vařte cca 2 minuty.
  6. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  7. Podávejte zdobené koriandrovými listy, limetou, pečenými sezamovými semínky a zbývající jarní cibulkou a fazolovými klíčky.

Dobrou chuť přejeme!

bbc.co.uk

[fbcomments]