Rádi byste něčím ozvláštnili své snídaně? Co takhle výborné Anglické muffiny? Můžete je jíst jak na sladko, tak na slano!

Dokonalý recept na Anglické muffiny! Ve skutečnosti jde o plochý, kotoučový muffin, který se tradičně peče na obou stranách na velmi horké desce, tak aby bylo těsto důkladně opečeno z obou stran. Je z měkkého těsta a mezi typické přísady patří pšeničná mouka, voda, droždí a sůl.

Dokonalý recept na Anglické muffiny! Ve skutečnosti jde o plochý, kotoučový muffin, který se tradičně peče na obou stranách na velmi horké desce, tak aby bylo těsto důkladně opečeno z obou stran. Je z měkkého těsta a mezi typické přísady patří pšeničná mouka, voda, droždí a sůl. Někdy je také přidáván ocet, který zabraňuje vzniku plísní!

Anglické muffiny jsou vskutku dokonalé zejména proto, že je můžete jíst jak nasladko, tak naslano. Každý si tak vybere dle chuti!

Jakmile si vytvoříte své vlastní anglické muffiny, nikdy si je už nebudete chtít koupit. Pojďme si tedy prozradit tajemství jejich přípravy!

Co budete potřebovat?

  • 300 g bílé mouky
  • 6 g droždí
  • 6 g soli
  • 15g krystalového cukru
  • 15 g másla, nakrájeného na malé kousky
  • 1 středně velké vejce (přibližně 22g)
  • 170 ml mléka (těsto by mělo být měkké, takž můžete navíc přidat až 30ml)
  • olej pro vymazání
  • 15 g polenty

Jak na to?

  1. Mouku si vysypte do velké misky. Přidejte droždí na jednu stranu mouky a sůl na druhou stranu. Poté přidejte cukr, máslo, vejce a mléko. Všechny ingredience potom důkladně promíchejte. Měla by se Vám vytvořit měkká a hladká konzistence.
  2. Poté je třeba těsto hnět po dobu 10 minut, nebo dokud nebude měkké, hladké a pružné.
  3. Lehce si vymažte velkou misku olejem. Umístěte těsto do olejové mísy, zakryjte a nechte kynout cca jednu hodinu.
  4. Následně si pomoučete (polenta a mouka) pracovní plochu, vyklopte na ní těsto a spracujte ho na tloušťku cca 2,5 cm.
  5. Lehce pomoučete polentou i dva pekáče (cca polovinou).
  6. Poté si nařežte z těsta cca osm muffinů. Ty poté rovnoměrně umístěte na pekáč. Posypte z vrchu zbývající polentou.
  7. Nechte takto odstát dalších 30 minut.
  8. Poté si předehřejte varnou desku (pánev) na velmi nízkých teplotách. Pečte muffiny přibližně 5-6 minut z kažé strany.

Tip!

Doporučujeme podávat s dipem ze zakysané smetany!

Dobrou chuť přejeme!

bbc.co.uk

[fbcomments]