Vynikající ovesné sušenky

Nejzdravější mlsání pro vás i vaše děti.

Tyto bezlepkové sušenky mají nekonečně mnoho kombinací a moje děti je milují. Zkuste některou z nich …

Na 10 – 12 sušenek budete potřebovat:

  • 220g jablečné omáčky (k dostání ve větších supermarketech, ale můžete si udělat svojí, viz. níže)
  • 1 velký zralý banán (dokonce lepší, pokud je přezrálý) rozmačkaný do hladka
  • 1 lžička skořice (nemusí být)
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 90g ovesných vloček
  • 45g mletých mandlí

Postup:

Všechny ingredience smíchejte dohromady v jedné misce a důkladně zamíchejte. Pak nechte směs 10 minut odpočinout, oves nabobtná a vytvoří hustou směs.

Na plech vyložený pečícím papírem pokládejte lžící nabranou směs. Zkuste nabírat a tvořit rovnoměrná kolečka. Můžete použít i naběračku na zmrzlinu. Kouličky pak uprostřed trochu zmáčkněte, aby se vytvořily placky.

Pečte při teplotě 170 ° C po dobu 20 – 25 minut, až jsou okraje křupavé a vrcholy trochu zlatavě hnědé.

Podávejte okamžitě nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 3 dnů.

Tip na domácí jablečnou omáčku:

Domácí jablečná omáčka – na pánvi vařte 2 středně velká oloupaná a nakrájena jablka, dokud se nevytvoří šťavnatá jablečná kaše bez větších hrudek.

Tip na další kombinaci:

  • 2 lžíce arašídového másla a dvě hrsti nesolených arašídů
  • 2 hrsti sušeného ovoce, např. rozinky, brusinky, sušené švestky apod.
  • 4 – 6 polévkových lžic jakékoliv kombinace chia semínek, dýně, sezamu, máku nebo piniových ořechů

Zvolené ingredience smíchejte s jablečnou omáčkou, rozmačkaným banánem, ovsem a mandlemi v jedné velké misce. Poté nechte směs odpočinout a postupujte podle návodu výše.

[fbcomments]