Jablečná slupka obsahuje mnoho vlákniny a vitamínů a to není zdaleka všechno!
Slupka jablka obsahuje mnoho různých příznivých složek a to je důvod, proč byste neměli loupat jablka, než se je chystáte konzumovat.
1. Slupka obsahuje mnoho vlákniny!
Celé jablko v průměru obsahuje 4,4 g vlákniny a bez této slupky je tato hodnota snížena na 2,1 g!
2. Ve slupce je mnoho vitamínů!
Celé jablko obsahuje 8,4 mg vitaminu C a 98 mg vitamínu A. Když odstraníme slupku, tyto hodnoty se sníží na 6,4 mg vitaminu C a 61 mg vitamínu A.
3. Jablka jsou zdraví prospěšná, pouze pokud je konzumujete se slupkou!
Sloučenina nacházející se v jablku, která je zodpovědná za usnadnění procesu dýchání, se nazývá quercetin a jak se správně domníváte, nachází se ve slupce. Výzkum ukázal, že lidé, kteří jedí 5 a více jablek týdně, mají zdravější plíce díky účinkům této sloučeniny.
4. Quercetin, látka ve slupce, je dobrá pro Vaši paměť!
[hana-code-insert name=’reklama-clanek’ /]
Podle výzkumu z roku 2004 má tento antioxidant velkou roli v boji proti poškozování tkání v mozku a souvisí s Alzheimerovou chorobou a dalšími degenerativními nemocemi.
5. Slupka funguje jako prevece proti rakovině!
Studie provedená v roce 2007 na Univerzitě v Cornu přišla k objevu, že sloučeniny, které mají společné jméno triterpenoid a nacházejí se ve slupce, mají sílu inhibovat nebo zabíjet rakovinné buňky. Tyto sloučeniny jsou nejlepší proti rakovině jater, tlustého střeva a prsu.
6. Slupka je úspěšná v boji proti obezitě
Jablečná slupka také obsahuje kyselinu ursolovou, která je důležitou složkou v boji proti obezitě. Podporuje nárůst svalů, spaluje kalorie, a tak snižuje riziko obezity.
Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!
naturalhealingmagazine.com