Věděli jste, že byste nikdy neměli loupat jablko? Zde je 6 důvodů, proč tomu tak je!

Věděli jste to? Já třeba neměla tušení, že když odstraňuji slupku z jablek, tak činím jednu z největších chyb! Zde je 6 důvodů, proč tomu tak je!

Jablečná slupka obsahuje mnoho vlákniny a vitamínů a to není zdaleka všechno!

Slupka jablka obsahuje mnoho různých příznivých složek a to je důvod, proč byste neměli loupat jablka, než se je chystáte konzumovat.

1. Slupka obsahuje mnoho vlákniny!

Celé jablko v průměru obsahuje 4,4 g vlákniny a bez této slupky je tato hodnota snížena na 2,1 g!

2. Ve slupce je mnoho vitamínů!

Celé jablko obsahuje 8,4 mg vitaminu C a 98 mg vitamínu A. Když odstraníme slupku, tyto hodnoty se sníží na 6,4 mg vitaminu C a 61 mg vitamínu A.

3. Jablka jsou zdraví prospěšná, pouze pokud je konzumujete se slupkou!

Sloučenina nacházející se v jablku, která je zodpovědná za usnadnění procesu dýchání, se nazývá quercetin a jak se správně domníváte, nachází se ve slupce. Výzkum ukázal, že lidé, kteří jedí 5 a více jablek týdně, mají zdravější plíce díky účinkům této sloučeniny.

4. Quercetin, látka ve slupce, je dobrá pro Vaši paměť!

[hana-code-insert name=’reklama-clanek’ /]

Podle výzkumu z roku 2004 má tento antioxidant velkou roli v boji proti poškozování tkání v mozku a souvisí s Alzheimerovou chorobou a dalšími degenerativními nemocemi.

5. Slupka funguje jako prevece proti rakovině!

Studie provedená v roce 2007 na Univerzitě v Cornu přišla k objevu, že sloučeniny, které mají společné jméno triterpenoid a nacházejí se ve slupce, mají sílu inhibovat nebo zabíjet rakovinné buňky. Tyto sloučeniny jsou nejlepší proti rakovině jater, tlustého střeva a prsu.

6. Slupka je úspěšná v boji proti obezitě

Jablečná slupka také obsahuje kyselinu ursolovou, která je důležitou složkou v boji proti obezitě. Podporuje nárůst svalů, spaluje kalorie, a tak snižuje riziko obezity.

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!

naturalhealingmagazine.com

[fbcomments]