6 potravin, které byste nikdy neměli skladovat v lednici

Po návratu domů z nákupu je lákavé dát všechny zakoupené potraviny do lednice, abychom zabránili jejich zkažení. Ale u některých potravin, po uskladnění do lednice, jen jejich zkázu urychlíme. Podívejte se níže, kde se můžete

Po návratu domů z nákupu je lákavé dát všechny zakoupené potraviny do lednice, abychom zabránili jejich zkažení. Ale u některých potravin, po uskladnění do lednice, jen jejich zkázu urychlíme. Podívejte se níže, kde se můžete dozvědět, které potraviny byste nikdy neměli dávat do chladničky.

Tykvovitá zelenina

Tyto potraviny chrání svoji bohatou dužinu tvrdší slupkou. Například různé druhy dýní, cuketa, patison, meloun a okurka. Pokud budete tuto zeleninu skladovat v pokojové teplotě její výživová hodnota a chuť bude lepší a trvanlivost prodloužíte.

Brambory

Při ochlazení se škrob v bramborách rozpadne, což vede k nepříjemně sladké chuti. Namísto toho položte brambory na chladnější a temné místo, aby byly delší dobu čerstvé.

Rajčata
Chlazená rajčata mají za následek nevýraznou chuť, která je podobná rajčatům zakoupených v polovině zimy. Proto byste neměli nikdy rajčata v ledničce uchovávat.

Chléb

Pokud dáte chléb do lednice, abyste prodloužili jeho trvanlivost, tak Vám to nepomůže. Neboť Vám chléb začne rychleji plesnivět, díky vysoké vlhkosti v obalu. Chuť chlazeného chleba je mdlá. Pro delší trvanlivost dejte chléb v plastovém uzavíratelném obalu do mrazáku a vyjměte v době, kdy ho budete chtít konzumovat. Chléb uchovávejte vždy při pokojové teplotě, ideálně zabalený v utěrce, aby vydržel co nejdéle chutný a měkký.

Cibule

Cibule se v ledničce či mrazničce změní na plesnivou kouli. Uchovávejte je na tmavém a chladném místě, čímž prodloužíte čerstvost. Pokud Vám po vaření zbyde polovina cibule, tak ji vložte do igelitového sáčku a dejte do lednice, takto uskladněnou cibuli co nejdříve použijte.

Med

Pokud si myslíte, že je obtížné vylít med z obalu při pokojové teplotě, potom věřte, že u medu z lednice je to téměř nemožné. V lednici Vám med začne krystalizovat. Med je nelepší uskladnit ve Vaší spíži, v utěsněném obalu.

Dvakrát přemýšlejte před vkládáním těchto potravin do Vaší lednice.

Obrázky: pixabay.com

[fbcomments]